Padma » GYIK

GYIK

Gyakran Ismételt Kérdések

 

Sem a gyártó (PADMA AG), sem a magyarországi forgalmazó  (Axana Kft. és kereskedelmi partnerei) nem jogosultak egészségügyi tanácsot adni a pácienseknek.

A magyar jogszabályoknak megfelelően az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a leírások olvasásakor ezt vegyék figyelembe! 

 

Kérjük további tanácsért minden esetben konzultáljon orvosával, gyógyszerészével!

 

Mikor nem, illetve csak körültekintéssel használható?

A PADMA Basic nem használható pácienseknél, akik túlérzékenységet mutatnak a hatóanyagokkal, vagy egyéb összetevőkkel szemben. Lépjen kapcsolatba orvosával vagy gyógyszerészével amennyiben bármilyen betegségben szenved, allergiás, vagy bármely más gyógykészítményt alkalmaz.

Alkalmazható a PADMA Basic a terhesség illetve a szoptatás időszakai alatt?

Az ezidáig összegyűjtött tapasztalatok azt mutatják, hogy amennyiben a terméket az előírásoknak megfelelően alkalmazzák, annak semmilyen káros hatása vagy veszélye nincs a magzatra. Fontos megjegyezni, hogy mivel erre vonatkozóan semmilyen tudományos kutatás nem készült, elővigyázatosságból nem ajánlott a termék szedése a terhesség és a szoptatási időszak alatt. Ehhez kérje ki orvosa, gyógyszerésze tanácsát.

Hogyan használjuk a PADMA Basic-et?

Felnőtteknek: amíg az orvosa másként nem rendelkezik kezdje a kezelést 2 kapszulával napi 3 alkalommal bő folyadékkal, étkezések előtt kb. fél vagy 1 órával. Amennyiben javulást érez ez az adag napi 1-2 kapszulára csökkenthető. Ha nehezére esik lenyelni a kapszulát öntse annak tartalmát langyos vízbe. Amennyiben a PADMA Basic szedése gondot jelent Önnek üres gyomorra, az étkezések közben is elfogyaszthatja.

Az optimális mennyiség függ az egészségi állapottól, testalkattól illetve kortól. Általában egy érrendszeri betegségeket mutató idősebb személy nagyobb dózist igényel, mint egy fiatalabb egyén akinek tünetei enyhébbek.

Forduljon egy szakértőhöz testre szabott gyógykezelésért. Amennyiben a PADMA Basicet-et orvosa/természetgyógyásza javasolta Önnek, bármilyen mennyiségváltoztatásért kérje ki tanácsát. Amennyiben az állapota rosszabbra fordulna konzultáljon orvosával.

Mennyi ideig szedhető a PADMA  Basic?

A PADMA Basic naponta - akár kezelésre, akár megelőzésre - folyamatosan is fogyasztható.

Mikortól várhatunk javulást?

Erre a kérdésre nincs általános válasz. A változás bekövetkezése függ az egészségi állapottól és az egyéni felépítéstől is. Egyesek már a termék szedésének első két hetében észlelik a pozitív hatásokat, amíg mások csak egy-két hónap után.

Legkésőbb három hónap után észrevehető a javulás. A legjobb eredmények a PADMA Basic rendszeres szedése esetén érhetőek el. 

Miben különbözik a PADMA Basic a PADMA 28-tól?

Svájcban a Padma 28 tradicionális gyógyszerként van törzskönyvezve. Magyarországon és a többi uniós országban a termék étrend-kiegészítőként van engedélyezve, ezért nem lehet ugyanazon a néven forgalomba hozni. A Padma Basic 1 mg-mal kevesebb gyógynövényt tartalmaz (mindenhol az EU-ban), ami a gyártó nyilatkozata szerint nem jelent észlelhető különbséget a hatásmechanizmusban. 

Ez  biztosan az eredeti PADMA?

Cégünk az AXANA Kft. 2012. október 24-től hivatalos képviselője a PADMA AG svájci cégnek, ami IDE kattintva meg is tekinthető.